The Tropical House Nunu

Địa điểm : Hoàn Lão town, Bố Trạch, Quảng Bình provine, Vietnam
Dịch vụ : Architecture design
Chức năng : Private house
Khách hàng : Private
Diện tích sàn : 100
Diện tích khu đất : 175
Năm : 2021

 

Nunu House Thiet Ke Kien Truc Nha Nhiet Doi Hien Dai 03

Nunu House Thiet Ke Kien Truc Nha Nhiet Doi Hien Dai 02

Nunu House Thiet Ke Kien Truc Nha Nhiet Doi Hien Dai 02b

Nunu House Thiet Ke Kien Truc Nha Nhiet Doi Hien Dai 04

Nunu House Thiet Ke Kien Truc Nha Nhiet Doi Hien Dai 05

 Nunu House Thiet Ke Kien Truc Nha Nhiet Doi Hien Dai 06

Nunu House Thiet Ke Kien Truc Nha Nhiet Doi Hien Dai 07

Nunu House Thiet Ke Kien Truc Nha Nhiet Doi Hien Dai 08

Nunu House Thiet Ke Kien Truc Nha Nhiet Doi Hien Dai 09

Nunu House Thiet Ke Kien Truc Nha Nhiet Doi Hien Dai 11 

Nunu House Thiet Ke Kien Truc Nha Nhiet Doi Hien Dai 11a

Nunu House Thiet Ke Kien Truc Nha Nhiet Doi Hien Dai 10

Nunu House Thiet Ke Kien Truc Nha Nhiet Doi Hien Dai 12

Nunu House Thiet Ke Kien Truc Nha Nhiet Doi Hien Dai 13

Nunu House Thiet Ke Kien Truc Nha Nhiet Doi Hien Dai 14

Nunu House is a combination of modern Tropical housing and local modern architectural form.
The space has its own unique features and still preserves the traditional lifestyle of the local people.
The house with tiled roof, on the steps, under the eaves… is the harmony of climate and people in the central region full of sunshine and wind.

The house is located in a small town in central Vietnam, a land famous for its sun and wind.
This living space is designed for a small family with the desire to create a living space close to nature and suitable for the harsh local climate.

The climate here, although there are 4 seasons, is still mainly 2 seasons:
Summer climate is dry and hot with southwesterly wind (Lao’s wind). Winter is very cold due to the northeast monsoon.
Therefore, the architecture needs to be airy enough to cool in summer, closed enough to keep heat in winter!.
This conundrum is cleverly solved by using the atrium as a buffer space, balancing the heat in the middle of the house.
Floor vents need to be just enough for air convection but without strong drafts.
In addition, the front and rear porches are also designed with green areas combined as a buffer for effective balance.

The floor plan of the house is designed in the following way: Front house – Rear house. With dynamic block in front – static block in back.
The inter-room walkway around the house creates ventilation, common functions are arranged continuously & maximum comfort.
On the other hand, the auxiliary space is clustered and discreet, in line with local usage habits.

The facade of the house uses local materials with a unique shape combination, making the overall architecture of the house look more different when viewed from the outside.
Only with a basket of Stone-Wood-Iron, the layout and separation of the facade creates a unique feature for Nunu House.
Facade proportions are cleverly considered, accented with arrays of materials and blocks. The architecture is not too sophisticated but unique.

Although the area is limited, the design of Nunu House connects the house and the gardens as a green solution and effective climate control.
Making the people living inside no longer feel like a cramped townhouse, but like a green resort.

Rate this featured_item

      Nunu House is a combination of modern Tropical housing and local modern architectural form. The space has its own unique features and still preserves the traditional lifestyle of the local people. The house with tiled roof, on the steps, under the eaves… is the harmony of climate and people in the central […]

Tags: modern architecture / tropical architecture / unique architecture design / vietnam architecture / Vietnam Architecture firm